Hoppa till innehållet

Ropo Capital slutför varumärkeskonsolidering – BAHS Kapital blir Ropo Capital Norway

Det snabbt växande Ropo Capital har nu enats under ett och samma varumärke i Finland, Sverige och Norge. Bolaget har snabbt accelererat sin nordiska expansion genom ett flertal uppköp och en aggressiv marknadsstrategi. Genom att det senaste förvärvet, BAHS Kapital AS i Norge, nu går in under varumärket Ropo Capital kommer den sista pusselbiten på plats.

Inkassobolaget BAHS Kapital förvärvades av Ropo Capital Group i mars 2021. Från och med den 26 augusti kommer bolaget att verka under namnet Ropo Capital och omprofileringen förväntas vara klar innan september.

Namnändringen är en del av Ropo Capitals varumärkesstrategi där alla koncernens förvärvade verksamheter går in under samma varumärke och identitet för att främja tillväxt. Målet är att bli den ledande leverantören av fakturahantering i Norden.

”Vi konkurrerar på den nordiska marknaden med en unik lösning som automatiserar hela faktureringsprocessen – från fakturaleverans till betalningsövervakning och inkasso. Vi menar att ett enat varumärke stödjer vår tillväxtstrategi och stärker vår marknadsposition” säger Ropo Capital Groups CEO Rickard Westlund.

Tidigare i år ändrade även förvärvade Colligent Inkasso och Posti Messaging varumärke till Ropo Capital.

För mer information, kontakta:
Jenni Jantunen, Chief Brand & Communications Officer, Ropo Capital, +358 44 756 9603, jenni.jantunen@ropocapital.fi

Ropo Capital är marknadsledande inom fakturahantering i Finland och täcker hela värdekedjan för fakturans livscykel, från fakturaleverans till betalningsövervakning och kundhantering. Vi konkurrerar på de nordiska marknaderna som en teknisk pionjär – vår affärsmodell bygger på fördelarna med digitalisering och avancerad automatisering. Ropo Capital har sitt huvudkontor i Kuopio, Finland och cirka 400 anställda specialister i Finland, Sverige och Norge och mer än 10 000 kunder bland såväl små och medelstora företag som stora företag. Totalt levererar Ropo Capital över 170 miljoner fakturor och andra dokument årligen. Vårt mål är att bli den ledande leverantören i Norden av tjänster inom fakturans livscykel till 2023.