Jatka sisältöön

Sähköiset muistutukset aktivoidaan käyttöön Ropon pk-asiakkaille

Tänä vuonna helpotamme pk-yritysten vihreää siirtymää avaamalla sähköiset muistutukset maksumuistutusten toimituskanavaksi. Tavoitteenamme on parantaa asiakaskokemusta, nostaa sähköisyysastetta, ja pienentää laskun elinkaaren hiilijalanjälkeä.

Sähköiset muistutukset avataan pk-sektorin asiakkaillemme käyttöön toukokuun aikana. Jatkossa sähköiset maksumuistutukset ovat käytössä automaattisesti myös uusille pk-asiakkaillemme.

Palvelun avaamisen jälkeen sähköiset maksumuistutukset voidaan lähettää samaan kanavaan, johon alkuperäinen laskukin on toimitettu. Sähköiset muistutukset voidaan lähettää Ropon palvelukokonaisuudesta riippuen e-laskuna, verkkolaskumuistutuksena, sähköpostilla ja Kivra-muistutuksena.

Jos sähköinen maksumuistutus ei mene perille, siirtyy se automaattisesti paperitulostukseen. Asiakas voi lisäksi aina halutessaan siirtyä sähköisestä muistutuksesta takaisin paperiseen muistutukseen ilmoittamalla asiasta Ropon asiakaspalveluun. Jos alkuperäinen lasku on lähetetty paperikirjeenä, maksumuistutus lähetetään jatkossakin paperikirjeenä.


Sähköiset muistutukset laskujen maksamisessa – helposti, nopeasti ja ympäristöystävällisesti

Sähköinen maksumuistutus on ympäristöystävällinen vaihtoehto, joka tehostaa maksuprosessia ja parantaa asiakaskokemusta:

  • jos laskun maksu unohtuu, asiakas saa siitä kätevästi ilmoituksen samassa kanavassa, jossa hän on saanut alkuperäisen laskun
  • saapuu perille paperikirjettä nopeammin, jolloin maksamattomaan laskuun voidaan reagoida välittömästi
  • mahdollistaa tarkan seurannan ja auttaa vähentämään virheitä, kun tietoja ei tarvitse syöttää manuaalisesti
  • ympäristöystävällisempi vaihtoehto verrattuna perinteiseen paperilla lähetettävään maksumuistutukseen, koska se vähentää paperinkulutusta, postituksen aiheuttamia päästöjä, jätteiden määrää ja energiankulutusta.

Lue lisää Ropon muistutus- ja perintäpalvelusta »