Jatka sisältöön

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa

1.1.2023 toimintansa aloittanut Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa valitsi Ropo Capitalin kumppanikseen laskutuspalveluiden julkisessa kilpailutuksessa. Laskutuksen hallinnan kokonaisuus siirtyi Ropon hoidettavaksi lokakuussa 2023.

Ropo vastaa Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan tuottamien sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden laskutuksesta 12 kunnan alueella. Hyvinvointialueen yhteenlaskettu laskutusvolyymi on noin 450 000 laskua vuosittain.

Ropon palvelusopimukseen sisältyy koko laskun elinkaaripalvelu laskun välityksestä maksuvalvontaan ja muistutus- ja perintäpalveluun asti. Ropo vastaa myös laskujen maksamiseen liittyvästä asiakaspalvelusta ja maksuneuvonnasta.

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan vt. hankinta- ja talousjohtaja Arto Jalkanen kertoo, että Ropon kanssa tehtävällä yhteistyöllä lähdettiin hakemaan helpotusta etenkin laskutuksen asiakaspalveluun, reskontran seurantaan sekä muistutus- ja perintäprosesseihin.

– Kilpailutuksessa Ropo vakuutti räätälöidyllä ja kokonaisvaltaisella palveluratkaisullaan, joka on pitkälle automatisoitu. Yhteistyön myötä olemme pystyneet järkeistämään resurssiemme käyttöä ja tehostamaan muita prosesseja, Jalkanen sanoo.

Ropon laskun elinkaaripalveluun sisältyy myös maksamiseen liittyvä asiakaspalvelu, jonka vahvuuksina Jalkanen pitää etenkin ammattitaitoista neuvontaa ja monipuolisia asiointikanavia – asiakkailta on tullut positiivista palautetta mm. Ropo Online -palvelusta, joka mahdollistaa maksuasioiden hoitamisen itsenäisesti 24/7.

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa otti Ropon palvelun käyttöön lokakuussa 2023. Jalkasen mukaan palvelun käyttöönotto hoidettiin suunnitelmallisesti ja hyvässä yhteistyössä.

– Yhteistyömme alkoi Ropon ammattitaitoisten asiantuntijoiden kanssa projektisuunnittelulla. Ropon integraatio-osaaminen näkyi heti käyttöönottoprojektissa, joka sujui helposti ja tehokkaasti. Projekti eteni muutamien haasteiden kautta sujuvaan ja hyvään lopputulokseen. Nyt voimme täysin luottaa koko palvelukokonaisuuden hoidon Ropolle ja keskittyä omassa organisaatiossa muihin tärkeisiin asioihin, Jalkanen sanoo.

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa vahvistaa Ropon jo entisestään vahvaa markkina-asemaa terveyssektorin palveluntarjoajana. Ropon referenssiasiakkaista terveydenhuoltoalalla ovat mm. Terveystalo, Mehiläinen, Pihlajalinna, Lääkärikeskus Aava ja Attendo.


Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa tuottaa, kehittää ja järjestää sosiaali- ja terveyspalveluja sekä pelastustoimen palveluja 12 kunnan alueella 133 tuhannelle Etelä-Savon maakunnan asukkaalle. Alueen kuntia ovat Enonkoski, Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Pieksämäki, Puumala, Rantasalmi, Savonlinna ja Sulkava. Hyvinvointialueilla on itsehallinto. Sen ylintä päätösvaltaa käyttää aluevaltuusto, joka vastaa hyvinvointialueen toiminnasta ja taloudesta. www.etelasavonha.fi.

Ropo Capital on johtava laskun elinkaari- ja rahoituspalveluiden tarjoaja Suomessa. Palvelumme kattaa koko laskun elinkaaren hallinnan laskujen välityksestä reskontraan, saatavien hallintaan ja rahoitukseen. Kilpailemme Pohjoismaiden markkinoilla teknologisena edelläkävijänä – toimintamallimme pohjautuu omaan teknologiaan, automaatioon ja reaaliaikaiseen raportointiin. Vuosittain palvelumme kautta lähetetään yli 170 miljoonaa laskua ja muuta dokumenttia. Päätoimipisteemme on Kuopiossa ja työllistämme Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa noin 400 talouden ammattilaista. www.ropocapital.fi.

Lisätietoja:

Juha Kajala

Juha Kajala

Key Account Manager

Contact us
  • #ropojengi
  • asiakasratkaisut
  • Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa
  • laskun elinkaaripalvelu
  • Ropo Capital