Jatka sisältöön

Lakot voivat viivästyttää kirjepostin jakelua – suosittelemme hyödyntämään sähköisiä kanavia

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ja Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT ovat ilmoittaneet osallistuvansa poliittisiin lakkoihin 1.-2.2.2024, mikä aiheuttaa häiriöitä myös postinjakeluun. Postin tämänhetkisen arvion mukaan kirjeiden kulku viivästyy lakon vuoksi muutamilla päivillä. Tavoitteenamme on, että asiakkaillemme koituisi tilanteesta mahdollisimman vähän harmia.

Sähköiset laskut tulevat perille kuten ennenkin, joten suosittelemme henkilöasiakkaita ottamaan käyttöön e-laskun ja yritysasiakkaita verkkolaskun. Sähköisiin ratkaisuihin siirtyminen on myös helppo ilmastoteko ja vähentää manuaalista työtä sekä lähettäjältä että vastaanottajalta.

Asioi verkossa: ropo-online.fi

Kirjepostin jakeluviiveet vaikuttavat myös meille saapuvaan kirjepostiin, joten hyödynnäthän maksuasioiden hoitamisessa ensisijaisesti Ropo Online -verkkopalvelua, jotta saamme asiasi mahdollisimman nopeasti käsittelyyn.

Ropo Online toimii henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla ja siellä voit kätevästi tarkistaa sellaiset laskut, joihin on liitetty tieto henkilötunnuksestasi. Jos lasku ei ole näkyvillä Onlinessa, voit tarkistaa laskujen tilanteen myös Ropo Onlinen chat-palvelun kautta.

Onlinessa voit myös maksaa laskun, siirtää eräpäivää tai tehdä perintälaskulle maksusuunnitelman. Voit myös ilmoittaa tilinumeron liikamaksun palautusta varten tai valtuuttaa toisen henkilön hoitamaan asioita puolestasi.

Jos lähetät Ropolle laskun, toivomme sen aina ensisijaisesti verkkolaskuna. Laskutustietomme löytyvät: ropocapital.fi/laskutustiedot.

Lakon tilannetta voi seurata PAU:n sivuilta: pau.fi/viestinta/ajankohtaista ja Postin sivuilta: posti.fi/fi/asiakastuki/tiedotteet.