Jatka sisältöön

Päätöksenteko talousjohdossa: Ajatko silmät sidottuina?

Toimitusjohtajan blogi


Kuvittele kuljettaja ajamassa autoa silmät sidottuina. Olipa kyseessä sitten tyylikäs sedan tai perhefarmari, ja olipa tuon auton väri punainen, valkoinen tai sininen, auto moottoritietä pitkin kiitävä tai pihatiellä rullaava – istuisitko mielelläsi matkustajan penkillä? Vai toivoisitko, ettet koskaan kohtaisi tuota autoa tiellä?

Vaikka maailman paras kuljettaja olisi ratissa, haluaisit todennäköisesti matkustaa autossa, josta näet selvästi edessäsi olevan tien. Haluaisit myös kuljettajan näkevän eteenpäin, olipa ratin takana lahjakkain ammattilaiskuljettaja tai henkilö, johon todella luotat.

Kuvittele nyt, että olet tekemässä merkittävää päätöstä – ostat taloa, hankit yritystä – tai teet jonkun pienemmän valinnan, kuten päätät, mitä tilata ravintolassa. Ostaisitko talon tarkistamatta perusteellisesti raportteja ja asiakirjoja? Sijoittaisitko yritykseen ilman kunnollista taustatarkastusta ja taloudellista arviointia? Tilaisitko tutun annoksen vilkaisematta ruokalistaa?

Haluaisitko asiaan mieluummin täyden näkyvyyden ja perustaa päätöksesi faktoihin ja tietoihin? Hyödyntäisitkö ammattilaisten analyysejä, jotka on räätälöity tarpeittesi mukaan, täydennettynä benchmark-tiedoilla, jotta vertailu olisi helppoa? Haluaisitko käydä läpi yleistason tietoja, toivoen löytäväsi tarvittavat yksityiskohdat, vai tekisitkö päätöksen pelkällä intuitiolla?

Ropo - Ilkka Sammelvuo

Jos olet kuten useimmat huippujohtajat, erityisesti jos kannat tekemistäsi päätöksistä taloudellisen vastuun, perustat päätöksesi aina luotettavaan dataan. Jos puolestaan olet tyypillinen talousjohtaja, syvennyt dataan erityisen huolellisesti, jotta saat paremman näkyvyyden ja hallinnan liiketoimintaan.

Ropolla keskitymme tähän kriittiseen tarpeeseen: tarjoamme olennaista tietoa ja virtaviivaistamme prosesseja helpottaaksemme tiedonkeruuta ja tehostamalla työnkulkua.

Tarjoamme luotettavaa dataa, joka auttaa johtajia päätöksenteossa ja luotsaamaan yrityksiä kohti kasvua ja kehitystä.

Kassavirran seuraaminen on yrityksille yksi olennaisimmista mittareista. Sen alkulähde on laskuissa – seuraamalla laskuja ja maksamista voimme seurata kassavirtaa.

Ropon strategia on yksinkertainen: modernisoimme vanhat järjestelmät virtaviivaistaaksemme kaikki laskutukseen liittyvät sisäiset ja ulkoiset prosessit. Palvelumme perustuu yhteen alustaan, joka tehostaa prosesseja, poistaa tarpeettomat monimutkaisuudet ja tarjoaa täyden näkyvyyden laskutukseen ja maksamiseen, mikä helpottaa talouden hallintaa.

Antamalla asiakkaillemme hallinnan, täyden näkyvyyden ja saumattomat tietovirrat varmistamme, etteivät he aja silmät sidottuina. Sen sijaan heillä on tarkat tiedot, dashboardit ja oikeita asioita seuraavat KPI-mittarit kassavirran ja asiakaskokemuksen parantamiseksi.

Kuvittele yritys, joka parantaa kassavirran ennustamista ja KPI-seurantaa mahdollistaen nopean reagoinnin, liiketoiminnan optimoinnin ja tehokkaan asiakastietojen käytön myyntikirjanpidosta, laskutuksesta ja maksamisesta. Vertaa sitä vastaavaan yritykseen, jolta puuttuu tämä tieto ja data. Kumpaan sijoittaisit? Kummassa haluaisit työskennellä?

Ropo on käynyt läpi merkittävän brändiuudistuksen ja osana sitä tehnyt historiansa suurimman julkistuksen lanseeraamalla uuden Ropo OneView -analytiikkapalvelun yhdessä päivitetyn palvelutarjonnan kanssa. Tutustu tarkemmin yhden palvelualustan tarjontaamme ja sen tuomiin hyötyihin. Haluamme auttaa sinua tekemään talouden hallinnasta helppoa.

Ilkka Sammelvuo
Toimitusjohtaja, Ropo-konserni
LinkedIn

Visionamme on liiketoiminnan parempi flow. Lue lisää meistä ja palveluistamme.


Ajankohtaista