Jatka sisältöön

Ropon nimissä on lähetetty huijausviestejä

Ropon nimissä on lähetetty huijaustekstiviestejä, jotka ohjaavat ropoviesti[.]com-, ropoturva[.]com– tai ropotili[.]com -sivustolle. Linkkiä ei tule avata, sillä kyseessä on tietojenkalastelusivusto.

Jos verkkopankkitunnuksesi tai korttitietosi ovat päätyneet huijareille, ole välittömästi yhteydessä omaan pankkiisi ja tee sen jälkeen rikosilmoitus poliisille (poliisi.fi/asiointi).

Huijausviestejä on voitu lähettää erilaisilla sisällöillä ja lähetystiedoilla. Alla esimerkkejä tietoomme tulleiden viestien sisällöistä:


Viestin lähettäjä: RopoViesti

Hyvä asiakkaamme, teillä on erääntynyt perintä, hoitakaa  välittömästi, jotta emme enää lisää 200 euron lisäkuluja:

ropoviesti[.]com / ropotili[.]com


Viestin lähettäjä: RopoAsiakas

Hei! Teillä on erääntynyt perintä, hoitakaa välittömästi: ropoturva[.]com tai toimenpiteet jatkuvat.


Vinkkejä turvalliseen asiointiin kanssamme:

  • Yhteydenotto Ropolta ei tule koskaan yllätyksenä, vaan sitä edeltää aina joko meiltä aiemmin tullut yhteydenotto tai asiointi Ropon tai asiakasyrityksemme kanssa. Jos Ropon nimissä lähetetyssä viestissä viitataan asioihin, joista sinulla ei ole tietoa, on syytä olla erityisen tarkkana viestiä avatessa.
  • Jos viesti vaikuttaa epäilyttävältä, siinä pyydettyjä tietoja ei tule antaa eikä linkkejä tai liitteitä avata.
  • Jos epäilet saaneesi huijausviestin, voit aina varmistaa viestin aitouden Ropon asiakaspalvelusta. Yhteydenottokanavat löydät osoitteesta ropo.fi/hallitse-maksujasi. Voit ilmoittaa huijausviestistä myös tietohallintoomme osoitteella security@ropo.com.

Kiitämme valveutuneita asiakkaitamme, jotka ovat viipymättä ilmoittaneet huijausepäilyistä ja tuoneet tapaukset tietoomme.

Lisätietoa huijauksilta suojautumisesta voit lukea esimerkiksi Kyberturvallisuuskeskuksen sivulta.