Jatka sisältöön

Ropo Capital Ekokympin laskutuskumppaniksi

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä Ekokymppi on ottanut käyttöön Ropo Capitalin koko laskun elinkaaren digitalisoivan laskutusratkaisun.  Uudistuksessa tärkeää oli laskutuksen ja reskontran yhdistäminen yhteen järjestelmään, aiempaa kattavampi raportointi ja laskun reaaliaikainen seuranta.

Tarjousten perusteella Ekokymppi ulkoisti vuoden 2017 alussa laskutuksen, maksuvalvonnan ja reskontran hoidon sekä maksamiseen liittyvän asiakaspalvelun kotimaiselle Ropo Capitalille.

Kokonaisvaltaisen uudistuksen avulla haluttiin varmistaa, että käyttöön saadaan paras mahdollinen toimintamalli, joka yhtenäistää koko laskutusprosessin ja vähentää manuaalisia työvaiheita.

– Olemme saaneet todella asiantuntevaa palvelua. Ropo Capitalin valmiit käyttöönottomallit ja osaava henkilöstö tekivät uudistuksen meille helpoksi. Olemme myös erittäin tyytyväisiä Ropo 24 -järjestelmään, kertoo Ekokympin toimitusjohtaja Jukka Oikarinen.

Ekokymppi on Kainuun kuntien muodostama jätehuollon organisaatio, joka vastaa alueellaan viranomaistehtävien lisäksi jätteen hyödyntämisestä, käsittelystä ja neuvonnasta. Jäsenkuntien jätehuollon laskutus hoidetaan nyt sekä yksityishenkilöiden että yritysten osalta kokonaisuudessaan Ropo 24 -järjestelmän kautta.

Ekokympille toteutettu ratkaisu on Ropo Capitalin yleisen toimintamallin mukainen. Perustana on pitkälle automatisoitu kokonaisuus, jonka jokainen osa-alue on helposti seurattavissa.

– Meille on tärkeää, että laskutuksen ja reskontran ulkoistaminen ei tarkoita hallinnan menetystä. Ropo Capitalin kanssa se on itseasiassa päinvastoin – meillä on nyt aiempaa parempi tuntuma laskutukseen. Ropo 24:n kautta näemme laskun tilan ja saamme myös kassavirtaennusteet reaaliajassa. Rutiinityön määrä on vähentynyt ja tiedon määrä kasvanut, Oikarinen kehuu.

Ropo Capitalin asiakkuusjohtaja Ville Räsäsen mukaan digitalisoitu laskun elinkaariprosessi luo asiakasyrityksille kilpailuetua parhaiten silloin, kun se on räätälöity toimialan erityisvaatimukset huomioiden. Vaikutukset näkyvät paitsi asiakasyrityksen resursseissa myös palvelun laatuna asiakkaan asiakkaille.

– Jätehuollossa usealla organisaatiolla on mietinnässä järjestelmien muutos. Meillä laskun elinkaaripalvelu räätälöidään toimialakohtaisesti – kokemuksemme mukaan näin saadaan rakennettua paras ratkaisu sekä toimeksiantajan että toimeksiantajan asiakkaan näkökulmasta. Ekokymppi on tästä erinomainen esimerkki, Räsänen täsmentää.

Lue lisää Ekokympille toteutetusta palveluratkaisusta:
ropocapital.fi/fi/asiakasratkaisu/ekokymppi/


Lisätietoja:

Jukka Oikarinen, toimitusjohtaja, Ekokymppi, puh. 044 710 0070, jukka.oikarinen@ekokymppi.fi
Marjut Kinnunen, asiakaspalvelupäällikkö, Ekokymppi, puh. 044 710 0120, marjut.kinnunen@ekokymppi.fi
Ville Räsänen, asiakkuusjohtaja, Ropo Capital, puh 044 535 9955, ville.rasanen@ropocapital.fi

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä hoitaa Kainuun kunnille sekä Vaalan kunnalle lakisääteisesti kuuluvia jätehuollon palveluja ja viranomaistehtäviä. Toiminta-alueella asuu noin 78 000 ihmistä. Laskutusuudistus jatkaa kuntayhtymän toimintapolitiikkaa, joka korostaa ydintehtäviin ja niiden kehittämiseen keskittymistä. www.ekokymppi.fi