Jatka sisältöön

Ropo Capitalin vastuullisuusraportti 2023 

Vuonna 2023 jatkoimme vahvaa sitoutumista vastuullisuustyöhömme. Täytimme nollatoleranssivaatimuksemme, ylitimme käyttöaikalupauksemme ja edistimme ympäristöystävällistä laskutusta kasvattamalla sähköisyysastetta 66 %:iin.  

Paransimme asiakastyytyväisyyttämme nostamalla NPS-luvun 56:een ja kasvattamalla vastuullisuus-, laatuasteikko- ja toimintavarmuusindeksejä. Vastuullisuuden osalta saimme asiakkailtamme tulokseksi 56/100, toimintavarmuuden osalta 77/100 ja laadun osalta 76/100. Lisäksi autoimme asiakkaidemme asiakkaita maksupulmissa tekemällä yli miljoona maksujärjestelyä. 

Ropo Capitalilla vastuullisuus on olennainen osa strategiaa ja arvomaailmaa. Vastuullisuustyömme pääpainopisteet ovat eettisyys ja vastuullinen palvelutuotanto, ilmastoystävällinen laskun elinkaari sekä ihmiset ja inspiroiva työympäristö. Olemme sitoutuneet parantamaan läpinäkyvyyttä, edistämään pitkän aikavälin kestävää kasvua sekä varmistamaan erinomaisen asiakaskokemuksen ja työntekijöidemme tyytyväisyyden. 

Vuonna 2023 keskityimme operatiivisen toiminnan laadun ja asiakaskokemuksen parantamiseen. Jatkoimme hallintajärjestelmiemme standardisointia ja panostimme konsernin tukitoimintojen vahvistamiseen. Päivitetty missiomme ”One Ropo” on ohjannut meitä johdonmukaisesti yhtenäistämään ja kehittämään toimintaamme edistääksemme laatua, tietoturvaa, ympäristövastuuta ja vastuullisuuden varmentamista. 

Vuonna 2024 valmistaudumme säänneltyyn kestävyysraportointiin yhdenmukaistaen käytäntömme kestävyysraportointidirektiivin (CSRD) Euroopan kestävyysraportointistandardin (ESRS) kanssa. Keskitymme kehittämään vastuullisuusstrategiaamme sekä siihen liittyvää tiedonkeruuta ja raportointia ja edistämään vastuullisuustietoisuutta konsernin kaikilla tasoilla. 

Tutustu vastuullisuustyöhömme ja 2023 vastuullisuusraporttiin osoitteessa: ropo.com/sustainability. Raportti kattaa kaikki konsernin yhtiöt ja toimipisteet Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. 

Vastuullisuusraportti 2023

Lisätietoja: 

Jenni Jantunen, Brändi- ja viestintäjohtaja
puh. 044 756 9603, jenni.jantunen@ropocapital.fi 

Ropo Capital on johtava laskun elinkaari- ja rahoituspalveluiden tarjoaja Suomessa. Palvelumme kattaa koko laskun elinkaaren hallinnan laskujen välityksestä reskontran hoitoon, saatavien hallintaan ja rahoitukseen. Kilpailemme Pohjoismaiden markkinoilla teknologisena edelläkävijänä – toimintamallimme pohjautuu omaan teknologiaan, automaatioon ja reaaliaikaiseen raportointiin. Työllistämme Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa noin 400 talouden ammattilaista. Päätoimipisteemme on Kuopiossa. Vuosittain palvelumme kautta lähetetään noin 180 miljoonaa laskua ja muuta dokumenttia.