Skip to content

Tallenne, esitysmateriaali ja Q&A

Kiitos mielenkiinnostasi 28.10.2021 järjestettyyn Ropon teemawebinaariin, joka keskittyi sähköisen laskutuksen ajankohtaisiin teemoihin: EU:n verkkolaskustandardin vaikutuksiin, uusiin operaattoriyhteyksiin, verkkolaskuosoitteiston hyödyntämiseen sekä parhaisiin käytäntöihin sähköisyysasteen nostamiseksi.

Tältä sivulta löydät videotallenteen, esitysmateriaalin (pdf) sekä Q&A-osion, jossa on vastauksia webinaarissa esitettyihin kysymyksiin sekä hyödyllisiä linkkejä.

Toivomme, että annat meille webinaarista palautetta ja esität kysymyksiä, jos jokin asia jäi vielä askarruttamaan. Voit myös aina olla yhteydessä omaan yhteyshenkilöösi Ropolla tai palveluneuvontaamme – autamme sinua mielellämme.

Webinaarin videotallenne


Webinaarin Q&A

Alla olevaan osioon olemme koonneet vastauksia webinaarissa esitettyihin kysymyksiin.

Jos jokin asia jäi vielä askarruttamaan, voit laittaa kysymyksesi tällä lomakkella. Muistathan jättää myös yhteystietosi, niin voimme palata asiaan.

Ropon asiakaistyytyväisyysmittarit | Termit

Ropo lähettää asiakkaidensa asiakkaille satunnaisotannalla tekstiviestin asiakaspalveluun tehdyn yhteydenoton jälkeen.

Viestissä kysytään suosittelisiko asiakas saamaansa palvelua (NPS) ja saiko hän asiansa kerralla hoidettua (FCR-%). Myös avoimen palauteen antaminen on mahdollista.

NPS (Net Promoter Score) = Suositteluaste (asteikko -100 +100)
FCR (First Call Resolution) = Ensiratkaisukyky / Ensimmäisen kontaktin ratkaisuaste
E-ratio / Self Service Ratio = Sähköisyysaste
(Ropo Onlinessa tehdyt toimenpiteet/yhteydentot)
Vastausprosentti = Vastattujen puheluiden osuus saapuneista puheluista
Vastausaika = Viive puheluun tai sähköpostiin vastaamisessa

Milloin yritykset voivat käyttää Ropo Onlinea?

Ropo Online -verkkopalvelu tulee yritystenkin käyttöön vuoden 2021 loppuun mennessä. Tiedotamme asiasta lisää syksyn aikana.

Uudistuksen myötä
– Ropon yrityskirjeille tulee Online-tunnukset
– Ropo Onlineen tulee käyttöön valtuutus-toiminnallisuus, jonka kautta tarkastetaan, onko käyttäjä valtuutettu näkemään yrityksen laskuja
– Yritysasiakkaat voidaan huomioida jatkossa entistäkin paremmin myös chatbotissa.

Sovelletaanko kaikkiin asiakkaisiin aina samaa perintäprosessia?

Pääsääntöisesti saatavien perinnän ensimmäiset toimenpiteet hoidetaan samaa kaavaa toistaen, ellei erikseen taustalla ole tieto, että syystä tai toisesta toimenpiteitä pitäisi jouduttaa. Laki kuitenkin määrittelee tietyt minimitoimenpiteet ja niiden aikamääreet, joten näistä ei voida poiketa missään tilanteessa loppuasiakkaan vahingoksi.

Eri toimialoilla on myös omat erityispiirteet ja vaatimukset, jotka otetaan huomioon perintätoimenpiteissä.

Millaisia tuloksia Ropon henkilöstötyytyväisyydessä on mitattu?

Ropon henkilöstön tyytyväisyyttä ja hyvinvointia mitataan usealla eri mittarilla.

Tulokset viimeisimmistä tutkimuksista (2020–2021)

Yleinen työtyytyväisyys | 78 (asteikolla 1–100)
Suositteluaste (NPS) | 33 (asteikolla -100 +100)
Motivaatio/”Liekki-indeksi” | 77 (asteikolla 1–100)
Työkyky ja stressi | 7,6 (asteikolla 1–10) ja 3,0 (asteikolla 1–5)

Onko maksumuistutusta mahdollista lähettää sähköpostilla?

Maksumuistutukselle ei ole olemassa määrämuotoa ja sen voi lähettää myös sähköpostitse. Yleisesti on suositeltavaa käyttää mahdollisuuksien mukaan samaa toimitustapaa kuin millä laskukin on lähtenyt. Perintäyhtiöt lähettävät muistutuksen yleensä kirjallisena.

Nykyinen perintälaki ei anna lupaa lähettää perintäkirjeitä sähköisesti, ellei siitä ole nimenomaisesti perintäasia kerrallaan loppuasiakkaan kanssa sovittu. Tämä on yksi kohta, johon haluaisimme saada muutosta pysyvään perintälakiin.

Tilaajan/ostajan yhteisvastuullisuus, jos toinen todetaan varattomaksi?

Yhteisvastuullisten asiakkaiden kohdalla perintä suoritetaan molemmilta. Jos toinen asiakkaista todetaan ulosottossa varattomaksi, jatkuu ulosottotoimet toista tilaajaa koskien normaalisti. Tärkeää on huomata, ettei velkaa saa antaa anteeksi varattoman tilaajan osalta, koska tämä tarkoittaa samalla sitä, että muilta tilaajilta ei saa vaatia enää anteeksi annetun velan osuutta ja tämä osuus jää tuolloin velkojan tappioksi.

Tietoa perintäprosesseista ja lainsäädännöstä

Ropon toukokuussa 2021 järjestetty perintäwebinaari keskittyi muistutus- ja perintäprosesseihin, toimenpiteisiin ja lainsäädäntöön.

Voit katsoa tallenteen ja esitysmateriaalin tästä:

Perintäwebinaari 19.5.2021

Perintälakiuudistus

Tämän hetken tietojen mukaan hallituksen esitys pysyväksi perintälain muuttamiseksi on tarkoitus julkaista viikolla 50 eli 13.-19.12.2021. Lain olisi tarkoitus tulla voimaan 1.5.2022. Tiedotamme lakimuutoksen etenemisestä sitä mukaa kun aikataulu ja lain sisältö tarkentuvat.